fbpx

Sinds 1954 in Rijen

Hoe het begon

Maak kennis met een familiebedrijf dat zich al sinds 1954 thuis voelt in Rijen

De eerste generatie: een tankstation aan de Stationsstraat
Het begon allemaal op 13 november 1954. Op die dag startte opa Van Dorst met een tankstation in de Stationsstraat 25 in Rijen. Op de plek waar tegenwoordig wooncomplex De Bareel staat. Vanaf dag één verkoopt de eerste generatie van het familiebedrijf, Shell benzine en motorolie.

1954, Stationsstraat 25 Rijen, opening van het eerste verkooppunt Shell Rijen. De eerste generatie staat aan het roer.

De tweede generatie: tanken en meer
Al in 1968 stapt de tweede generatie aan boord. Jac van Dorst is in dat jaar klaar met zijn studie aan de IVA in Driebergen en gaat werken in het bedrijf van zijn vader. Door zijn keuze voor het Toyota dealerschap in 1971 geeft hij het bedrijf een boost. Het resulteert in acht Toyota dealerbedrijven in Midden- en West-Brabant. In de loop der tijd komen daar nog bij: twee Suzuki bedrijven, Lexus, Mazda, twee schadeherstelbedrijven (Schadenet Midden-Brabant in Rijen en Schadenet Oosterhout), een leasemaatschappij en de afdeling financiële dienstverlening (verzekeringen en financieringen). In 1999 verhuist het tankstation naar de huidige locatie aan de Europalaan 13, aan de rand van Rijen. In december 2014 komt er een locatie bij: het onbemande Shell Express aan de Rijksweg 111 in Rijen. In 2015 verkoopt Jac van Dorst het dealerschap aan de Louwman Group. Een keuze die wordt ingegeven door gebrek aan opvolging. Er werken op dat moment 250 medewerkers bij het bedrijf. De benzine verkooppunten Shell Rijen en Shell Expres behoudt hij.

1954, Stationsstraat 25 Rijen, opening van het eerste verkooppunt Shell Rijen. De eerste generatie staat aan het roer.

De derde generatie: one-stop-shopping met Formule Rijen
Chantal van Dorst, dochter van Jac van Dorst, werkt jarenlang in loondienst in het bedrijfsleven. Totdat bij haar het ondernemersbloed begint te kriebelen. Als derde generatie Van Dorst krijgt zij de ruimte om Broodje Rijen op te zetten, aanvankelijk onder de naam Delifrance. Zij bouwt Broodje Rijen op tot een begrip in Rijen en omstreken. Samen met haar man Corné Janssens neemt zij in 2018 Shell Rijen en Shell Express over. Ook Corné komt uit een ondernemersfamilie.

De twee bouwen een hecht team van negentien medewerkers om zich heen met wie zij Shell Rijen, Broodje Rijen en Carwash Rijen runnen. Ideeën heeft het ondernemerspaar genoeg. En bij ideeën alleen blijft het niet.

Eind 2019 opent aan de overzijde van Europalaan 13 Carwash Rijen, een mooie overdekte en milieuvriendelijke wasstraat. Met hulp van gerecycled water, de beste apparatuur en de meest klantvriendelijke medewerkers zien auto’s er na een bezoek aan Carwash Rijen er weer uit om door een ringetje te halen. De wasboxen en roll-over aan Europalaan 13 blijven bestaan. Chantal en Corne kennen hun klanten en weten hoe gehecht sommige klanten aan deze opties zijn.

2018, de derde generatie, Chantal van Dorst, is sinds 2018 samen met haar man Corné Janssens eigenaar van Shell Rijen, Shell Expres, Broodje Rijen en Carwash Rijen.