fbpx

Broodje Rijen, Shell Rijen en Carwash Rijen

Pak eens een kopje koffie erbij

Broodje Rijen nu al onmisbaar in Rijen!

Het is prima zitten bij Broodje Rijen in Rijen. Na de verbouwing begin dit jaar, weet een uiteenlopend publiek de zaak te vinden voor een lekker vers belegd broodje, een maaltijdsalade en wat te drinken. “Precies zoals ik in mijn hoofd had toen we aan de verbouwing begonnen” zegt eigenaar Chantal van Dorst. Ze vertelt enthousiast over hoe Broodje Rijen andere lokale ondernemers boost. “We maken er samen een lokaal succes van.”

Extreem korte verbouwtijd Broodje Rijen
Chantal van Dorst blikt terug op de verbouwing: “Voor de verbouwing zijn we slecht vijf dagen dicht geweest. Extreem kort; het bouwgezelschap van Bouwbedrijf Vermeulen uit Rijen ging als een speer. Alle veren zijn voor hen. Hoe kort ook, we wilden niet dat onze klanten tijdens de verbouwing hongerig voor een gesloten deur zouden staan. Super dat Harco, eigenaar van eetwinkel Kom d’r maar in uit Gilze hier met zijn broodjeskar tijdelijk wilde staan. Hij is zelfs nog wat langer gebleven, zodat we een goede back-up hadden tijdens de opstart. Geweldig toch!”

Broodje Rijen nu al succesvol
Chantal van Dorst vroeg M. Aben Bouwkundig Tekenbureau uit Rijen haar ideeën om te zetten in werkbare bouwtekeningen. Wat er op papier al goed uitzag, blijkt in de praktijk zo uit te pakken. Broodje Rijen is een fijne bijtankplek voor een uiteenlopende groep mensen. Chantal: “Natuurlijk voor de klanten die bij Shell Rijen komen tanken en voor medewerkers van de omliggende bedrijven, maar we hebben ook steeds meer aanloop van mensen uit het dorp; wandelaars, fietsers, ouders met kinderen. Ze vinden de ambiance gezellig en de broodjes lekker. Daarnaast spreekt de prijs/kwaliteitverhouding hen aan.”


Samen voor lokaal succes
Om de lekkerste koffie te kunnen serveren, investeerde Chantal in twee nieuwe koffiemachines. De Hesselink-machine zet in een handomdraai smakelijke koffie-to-go koffie. Chantal: “Voor de merkkenners; met de Franken koffiemachine kunnen we allerlei smaakjes koffie maken, zoals karamel, chocolade en hazelnoot. Net even wat anders. Terug naar de lokale samenwerking: onze bijna buurman Van Olphen bezorgt dagelijks verse filet voor op de broodjes, terwijl slager Piet Mutsaers op het idee kwam voor nieuw broodjesbeleg, namelijk het grillworstje. Geserveerd met onze duizend-en-een nachtsaus is dat al maanden onze topper. Broodje carpaccio blijft intussen een hardloper, net als de hamburgers die het goed doen. De sla, tomaten, paprika’s voor op de broodjes haal ik dagelijks bij de boerderijwinkel van Tuinderij Peters in Rijen. Het is een bewuste keuze om andere lokale ondernemers te steunen en er samen een lokaal succes van te maken.”

Nieuwe website en webshop
Ondanks het succes van Broodje Rijen is het bezorgen van broodjes er na de verbouwing niet minder om geworden. “Vooral de vergaderschalen zijn in trek vanwege de diversiteit aan vers belegde broodjes” zegt Chantal. Vanaf medio juli 2019 zijn alle bestellingen nog makkelijker online te plaatsen via www.broodjerijen.nl. “De nieuwe website met webshop, en eigenlijk al onze reclame, is ontworpen door Esther van Not Just Ideas. Zij zit met haar reclame-ontwerpbureau ook in Rijen en bedacht eveneens de shoppers die klanten bij een bestelling van 15 euro of meer cadeau krijgen (1 per klant, op = op). Daarop staan onze drie merken duidelijk verbeeld: Shell Rijen, Broodje Rijen en Carwash Rijen.”

Vernieuwingen bij de wasboxen
Terwijl Chantal zich bezighield met alle ontwikkelingen bij Broodje Rijen, concentreerde haar echtgenoot én collega-ondernemer Corne Janssens zich op de vernieuwing van de wasboxen en de voorbereidingen voor de bouw van Carwash Rijen. Corné: “Nieuw is het warmwatertappunt bij de huidige verbouwde wasboxen. Voor slechts 1 euro tap je tien liter warm water om zelf de auto te wassen. Afrekenen kan contant of per pin. Verder is er een tappunt voor osmose-water. Vooral glazenwassers maken hiervan gebruik; zij tappen hun watertank vol (1 euro voor 75 liter osmosewater). In de nieuwe carwash, met een ellenlange kettingwasstraat, maken we alleen nog maar gebruik van osmose-water, op basis van gerecycled grondwater. De ambitie is hoog: eind 2019 willen we open. Het startsein voor de bouw is gegeven, weer aan Bouwbedrijf Vermeulen. Die hebben met Broodje Rijen laten zien dat het kan.”

Carwash op zonne-energie
Een van de eisen van gemeente Gilze en Rijen voor de bouw van de nieuwe Carwash was verduurzaming, via de plaatsing van zonnepanelen voor een duurzamer energieverbruik. Corné: “Wij willen meer dan voldoen aan de norm en leggen het complete dak van 1.500 m² vol met zonnepanelen, bijna 400 stuks. De carwash draait straks volledig op zonne-energie. De overcapaciteit aan energie gebruiken we voor de benodigde energie voor het tankstation en bijvoorbeeld de verlichting en oven in Broodje Rijen. Via mantelbuizen onder de Europalaan door, wordt de overcapaciteit aan zonne-energie rechtstreeks naar Shell Rijen en Broodje Rijen getransporteerd.”


Nog volop ideeën
Of ze er nu zijn? Chantal en Corné hebben nog plannen genoeg. Zo blijft Chantal dagelijks in de weer met het verder vernieuwen van het assortiment. Corne denkt alweer aan de volgende stap: de realisatie van een snellaadstation, een doggy wash en plaatsing van grote wasmachines. Bij alle volgende stappen zoekt het ondernemersechtpaar waar mogelijk weer naar samenwerking met lokale ondernemers.

Over Broodje Rijen
Broodje Rijen is een zusteronderneming van Shell Rijen en Carwash Rijen. Eigenaren van deze bedrijven zijn Chantal van Dorst en Corné Janssens. Zij vernieuwen hun bedrijven voortdurend om de wensen van particuliere en zakelijke klanten ook in de toekomst te kunnen blijven vervullen.

Meest Recent